Aanhoudingen na woninginbraken

Actueel 77 keer gelezen

Leidschendam - De politie heeft vier mannen van 18, 20 (2) en 21 jaar uit Den Haag en twee mannen van 21 jaar uit Capelle aan den IJssel en Leidschendam aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Na een melding van inbraak in een woning aan de Sotaweg zag een agent één van de inbrekers in de woning. De man sprong vanaf de eerste verdieping uit een raam en ging er vandoor. Volgens een getuige waren er drie personen gezien bij de woning. De twee andere personen waren er inmiddels vandoor gegaan. Agenten hebben tijdens hun zoekactie met buurtbewoners gesproken over verdachte personen in de buurt. Enkele getuigen wisten te vertellen dat er drie mannen bij de rotonde op de Alkemadelaan waren overgestoken. Omdat het signalement overeenkwam met de informatie van de eerste getuige hebben agenten daar gezocht naar de personen. Twee verdachten werden in de omgeving aangehouden. Ze konden op de vraag wat ze in Roelofarendsveen deden geen duidelijk antwoord geven. De man die uit het raam sprong werd enige tijd later eveneens in de buurt aangehouden.

Gevaarlijk rijgedrag

Ondertussen was duidelijk geworden dat er meer personen bij de inbraak betrokken waren. Tijdens de zoekactie werd ook gezien dat er personen wegrenden richting de wijk de Lasso. Een getuige had gezien dat er vier personen in een auto waren weggereden. Een agent is met een onopvallende politieauto richting de Lasso gereden. Vlak voor de rotonde op de Alkemadeweg zag hij een auto, met vier inzittenden, die dicht op hem reed en hem bijna van de weg drukte. De onopvallende politieauto werd met hoge snelheid ingehaald. De auto reed weg via de A4 in de richting van Den Haag. De agent heeft de auto gevolgd en zag dat de bestuurder met ongeveer 145 km/uur reed over de rijksweg en onder meer dicht op andere weggebruikers reed. Bij de afrit Zoeterwoude-Rijndijk raakte hij net de vangrail niet.

De auto reed via de Willem van der Madeweg naar de Van der Heydeweg. Daar kreeg de bestuurder een stopteken, maar deze negeerde hij. De auto reed door naar de Zaalbergweg, een doodlopende straat. Omdat de auto niet door kon rijden zijn de vier inzittenden uitgestapt en weggerend richting de Kanaalweg. Na een zoekactie werden drie verdachten in de omgeving aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Horen getuigen

De politie is blij met de hulp van buurtbewoners. Door de samenwerking konden de verdachten worden aangehouden. De politie heeft op dit moment nog niet alle getuigen verder gehoord en vraagt degenen die nog niet voor een tweede keer met de politie hebben gesproken zich te melden via 0900 -8844.

Terugdringen woninginbraken

Teamchef Anouk Veenstra; “Om het aantal woninginbraken in Roelofarendsveen en omgeving terug te dringen vragen wij de bewoners bij verdachte situaties te blijven bellen met de politie. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. De politie is ook alert en let tijdens surveillances extra op verdachte personen en situaties bij woningen. Dit heeft afgelopen weken al geresulteerd in aanhoudingen van verdachten van woninginbraken.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant