'Flink geinvesteerd in Prinsenhof'

Actueel 117 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente en de corporaties Vidomes en WoonInvest hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de wijk Prinsenhof vanuit het project Prinsenhof. Hierdoor is deleefbaarheid verhoogd, de fysieke structuur verbeterd en is het gevoel van veiligheid onder de bewoners toegenomen.

"Het project is beëindigd in mei 2011, maar de Prinsenhof pakt door", meldt de gemeente enthousiast in een persbericht. "De drie partijen gaan de samenwerking voortzetten en hebben dit 22 februari vastgelegd in een beheerconvenant. Ieder zijn eigen rol, samen voor goed beheer. De gemeente zorgt voor het sociale en fysieke beheer van de wijk. De corporatieszijn lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE) van verschillende wooncomplexen alsvolledig eigenaar of als groot eigenaar".

De afspraken zijn er op gericht om vanuit de verschillende rollen de samenwerking met elkaar te versterken voor een goed beheer van de wijk. Ook bewoners verbinden aan de afspraken.

Wijkwethouder Gregor Rensen: "De drie partijen willen niet alleen met elkaar deze afspraken vastleggen. Ook de bewoners, maatschappelijke partners, VvE besturen en bewonerscommissies uit de wijk spelen een belangrijke rol. Ik zou dan ook graag zien dat zij zich verbinden aan de afspraken zodat de wijk leefbaar, veilig en schoon blijft."

Tijdens het Sociaal Netwerkcafé in het gloednieuwewijkcentrum de Plint, is volgens de gemeente door de aanwezige bewoners en wijkorganisaties positief gereageerd op het beheerconvenant en men wil graag bij de verdere uitwerking van de afspraken betrokken worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant