Een aantal busroutes zal verdwijnen. foto: PR
Een aantal busroutes zal verdwijnen. foto: PR

Voorstel om busroutes en tramlijnen op te heffen

Actueel 59 keer gelezen

Den Haag - Voor de dienstregeling van het openbaar vervoer in 2013 stelt het Stadsgewest Haaglanden voor om drie buslijnen en een tramlijn op teheffen, een aantal buslijnen in te korten en aanpassingen door te voeren in de dienstregeling.

Dat is te lezen in het voorstel voor de dienstregeling OV 2013. De maatregelen leveren een besparing op van 4 miljoen euro en zijn nodig om aan de rijksbezuinigingen te voldoen.

Het Stadsgewest geeft prioriteit aan een goede bereikbaarheid van de grote werk- en winkelgebieden in de regio. Er is voor gekozen om de openbaar vervoerlijnen die veel gebruikt worden te sparen en routes van bus en tram zodanig te wijzigen, dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen.

In de rustige uren zullen bussen en trams minder vaak rijden. Openbaar vervoerlijnen waar weinig reizigers gebruik van maken, worden opgeheven. Zo staat in het voorstel dat in Den Haag tram 10 wordt opgeheven. Bus 74 in Zoetermeer vervalt, omdat de reis van Centrum West via station Zoetermeer Oost naar Lansinghage in 2013 met de ZoRo-bus kan worden gemaakt. Bus 80 in Delft zal niet meer op zondag rijden.

Het voorstel voor de dienstregeling 2013 staat op www.haaglanden.nl/inspraak

Iedereen kan van 29 februari tot en met 6 april 2012 een schriftelijke reactie op het voorstel indienen bij het Stadsgewest Haaglanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant