Situatie in Stompwijk loopt uit de hand

Actueel 107 keer gelezen

Stompwijk- De dijk aan de Stompwijkseweg is op meerdere plaatsen zo slecht dat kenners niet uitsluiten dat er binnenkort geen ‘zwaar’ verkeer meer over heen kan rijden. Dan zitten de ondernemers en bewoners volledig geïsoleerd van en naar Leidschendam. Veel ondernemers en bewoners vinden dat de gemeente jarenlang onvoldoende onderhoud aan deze dijk heeft gepleegd.

Door Bart Bakker

Het MKB afdeling Stompwijk en een aantal bewoners gaan daarom op 6 maart inspreken tijdens een vergadering in de raadszaal. Wie de meningen in Stompwijk peilt, komt er achter dat vele Stompwijkers het vertrouwen in de gemeente volledig kwijt zijn. Er is momenteel in de dijk dan ook sprake van een aantal zichtbare én onzichtbare gespreken. Als je ergens op bezoekt gaat, dan voel je in de woning de trilling door de vrachtwagens.

Degene die een aantal uren op de Stompwijkse weg vertoeft, komt tot een aantal schrikbarende conclusies. Als men ziet hoe de vrachtwagens het dorp terroriseren…..

De lokale gemeenschap wordt enorm belast, want vrachtwagens rijden heen en terug door het dorp heen. De chauffeurs gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Als er eentje klem zit, zal de ander naar achteren moeten. Er ontstaat in het dorp dan een lange file. Onlangs moest de brandweer achteruit terug, omdat men de brandende woning niet kon bereiken. De brandweer Leidschendam kan Stompwijk sowieso niet bereiken, want ze passen niet onder het portaal door om de Stompijkseweg op te rijden. Ze moeten dan ook ver omrijden. Sterker nog, de brandweer Zoetermeer is sneller ter plekke dan de brandweer uit Leidschendam. Het is dus de omgekeerde wereld.

De Dorpsraad zal op 6 maart tijdens de vergadering eveneens inspreken.

Omdat Stompwijk een apart gebied is tussen Leidschendam en Voorburg is er een zogenaamde Dorpsraad ingesteld, die de belangen van de Stompwijkers richting de gemeenteraad en het College behartigt. Ze zijn een adviserend orgaan richting de gemeente. Er moet uiteraard wel naar hen worden geluisterd, want anders heeft de Dorpsraad geen enkel bestaansrecht.

Maar hoe is het mogelijk dat de verantwoordelijke wethouder het allemaal zo ver heeft laten komen? De situatie aan de Stompwijkseweg is bijzonder gevaarlijk en probeer dit stuk dan ook zeker te vermijden. Fietsen is helemaal uit den boze, want dan speel je met je eigen leven.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant