Robert en Manuela waren zo trots op Ximena....

Actueel 220 keer gelezen

Leidschendam - De vermoorde Ximena Pieterse is de dochter van het ondernemersechtpaar Robert en Manuela van Lameko Zonwering aan de Damlaan. Ik had afgelopen donderdag een ontmoeting met hen. Het was een bijzonder amicaal gesprek.

Door Bart Bakker

Vanochtend gingen mijn gedachten en medeleven dan ook naar hen uit. Tijdens ons vraaggesprek kwam Ximena zelfs nog even ter sprake. Robert en Manuela waren trots op haar prestaties als rugbyspeelster. Ze trainde er hard voor om in het Nederlands team te komen. En dan lees je vanochtend het AD het trieste verhaal dat hun dochter op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was….Ze is vermoord door een psychopaat.

AD-journalisten hebben het verleden van de moordenaar snel in kaart gebracht. Op websites schreef deze persoon nota bene dat hij lijdt aan een autistische stoornis en dat hij vanaf 1999 daarvoor behandeld zou zijn door het Riagg. De fanatieke supporter van ADO Den Haag belandde in de jeugdgevangenis en verschillende klinieken. De afgelopen tijd werd hij behandeld voor woedeaanvallen. Ook meldde het AD dat Ximena vreselijk was toegetakeld. Ze lag ontkleed en bloedend op straat voor een portiek…..

Maar hoe kan zo’n iemand vrijuit rondlopen? Ongetwijfeld zullen er voor Robert en Manuela nog veel meer vragen zijn. Dit had nooit mogen gebeuren. Natuurlijk moet men in Nederland zorgen voor mensen die geestelijk ziek of in de war zijn. Hij stond volgens het AD onder behandeling van De Waag, een instelling voor psychiatrie. Maar wat zouden zijn behandelaars hier van vinden? Deze zaak schreeuwt overigens om een nader onderzoek. Wat zijn de feiten over zijn behandeling? Wie is er voor verantwoordelijk dat deze man, die woedeaanvallen heeft, zich vrijuit kon bewegen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant