Kamervragen over de moord op Ximena Pieterse

Actueel 98 keer gelezen

Leidschendam - CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg gaat op korte termijn Kamervragen stellen over de bizarre moord op de 15-jarige Ximena Pieterse van afgelopen weekeinde.

Door Bart Bakker

De moord is gedaan door van een voormalig jeugd-tbs'er, met zwaar psychiatrische problemen. Zowel CDA als PvdA willen dat de behandeling tegen het licht wordt gehouden. Ze willen dat staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) uitleg gaat geven.

Verdachte Stanley A. noemde zijn verblijf in de jeugdinrichting Teylingereind ook nog eens 'vrij luxe'. Dit meldde De Telegraaf hedenochtend. Hoewel het goed is dat er Kamervragen zijn gesteld, zullen de verantwoordelijke behandelaars moeten worden aangepakt. Fred Teeven is overigens een staatssecretaris die enorm opkomt voor de slachtoffers en nabestaanden van zware misdrijven. Teeven kennende zal hij hierop echt wel de nodige actie op ondernemen.

Maar hoe zit het met behandelaars? Gaan zij hiermee wegkomen? Een woordvoerder van behandelcentrum De Waag meldt in het AD van vanochtend dat zij niemand kunnen opsluiten. Een keurig politiek antwoord. Het gehele medische dossier zal daarom een zware rol moeten gaan spelen in de gehele strafvervolging. Men zal zich wel beroepen op het zogenaamde beroepsgeheim. Maar dan dient deze wet te worden aangepast. Hoeveel slachtoffers gaan er nog vallen als dit soort behandelaars hun werk niet naar behoren verrichten?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant