Een nieuw zwembad......

Actueel 86 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Rensen heeft vol trots de plannen voor een nieuw zwembad gepresenteerd op 28 februari. Benieuwd naar deze plannen ben ik op zoek gegaan op de site van de Gemeente maar helaas was daar niets te vinden. Dit meldt ons Jos van Heiningen die hierover de volgende ingezonden brief schreef.

We moeten het dus maar doen met de gegevens zoals die in het artikel in Het Krantje staan.

De bedrag wat de gemeente jaarlijks wil betalen voor zijn zwembaden is vastgesteld op maximaal 1,2 miljoen per jaar. Uitgaande van dit bedrag zijn er volgens de wethouder twee mogelijkheden, “Renovatie kost 10,8 en onze voorkeur nieuwbouw 10,6 miljoen euro”.

We kunnen er dus van uit gaan dat het verschil dus tussen renovatie en nieuwbouw 2 ton is (in de bouwwereld zijn deze begrotingen nooit echt hard ).

Wat is dan het verschil tussen nieuwbouw en renovatie?

1 Er is geen buitenbad meer.

In Leidschendam-Voorburg en omgeving is geen buitenbad meer waar men in de zomer zijn kinderen veilig en gezond kan laten zwemmen onder toezicht.

2.Het recreatiebad verdwijnt

Voor kinderen is het huidige recreatiebad met een glijbaan, een stroomversnelling, waterparaplu en een bubbelbad een leuke manier om actief bezig te zijn en te spelen. Deze week is de schoolvakantie en als ziet hoeveel (groot)ouders met kleine kinderen en de oudere jeugd die zelfstandig naar het zwembad gaan, zich vermaken, zou het jammer zijn als dit verdwijnt.

3 Er komt een wedstrijdbad waar zelfs polo in kan worden gespeeld.

Dit wordt dus een groot rechthoekig bad waar men goed banen kan trekken maar waar verder weinig leuks kan worden gedaan. Er kan wel polo worden gespeeld,  maar dat is nou ook niet een sport die heel hard groeit en een aantal dagen per week gebruik gaat maken van het bad.

4 Er komt een instructiebad van 10 bij 20 met een volledige beweegbare vloer.Dit is een mooie aanvulling en komt dan in plaats van de huidige kikkerbad.

5 Er komt een ruime hal met centrale horeca

De huidige horeca moet het vooral hebben van de vakantie- en weekenddagen. Op deze dagen zijn er veel mensen, kinderen en gezinnen die langer in het zwembad blijven en dan ook wat gebruiken bij deze horecavoorziening.  Als het recreatie- en het buitenbad verdwijnt, ben ik bang dat hier weinig gebruik van zal worden gemaakt. Of wordt het de bedoeling dat AZL zijn bar niet meer kan exploiteren en zo minder inkomsten heeft?

6. Er komt een toeschouwersruimte voor 200 mensen. Ik vraag mij af bij welke activiteit er 200 toeschouwers komen en hoe vaak deze activiteit plaatsvindt?

Als ik deze plus en minpunten zo op een rij zie staan, vraag ik mij toch wel af waarom er dan toch voor een nieuwbouw wordt gekozen of heeft de wethouder last van een tunnelvisie en roept hij daarom zo hard over alle zogenaamde pluspunten?

Als uitsmijter vertelt de wethouder nog dat als het nieuwe zwembad klaar is, dat er dan weer een geweldige voorziening is gekomen waar veel mensen plezier aan gaan beleven.

Het feit is dat er een mooi uitgebreid zwembad wordt afgebroken er een sober zwembad voor in de paats komt. En als je veel minder baden hebt, zal de wethouder toch ook wel weten dat er veel minder mensen dan voorheen plezier aan het nieuwe zwembad zullen beleven

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant