Vraagtekens rondom aanstelling Klaas de Vries

Actueel 112 keer gelezen

Leidschendam - Uit de berichtgeving naar aanleiding van de aanstaande fusie tussen de ingenieursbureaus Royal Haskoning en DHV is naar voren gekomen dat Klaas de Vries, de onafhankelijk bemiddelaar in het dossier Rotterdamsebaan, commissaris is bij Royal Haskoning

Door Bart Bakker

Uit onderzoek blijkt dat Royal Haskoning ook het ingenieursbureau is dat de variantentoets Rotterdamsebaan heeft opgesteld.

Dat rapport is in Leidschendam-Voorburg volgens Gemeentebelangen niet overal goed gevallen. Gemeentebelangen vraagt zich nu af hoe onafhankelijk Klaas de Vries als bemiddelaar eigenlijk is als het gaat om het dossier Rotterdamsebaan.

“Laat helder zijn: het gaat ons niet om de persoon Klaas de Vries. Een uitermate kundig en door de wol geverfd bestuurder aan wiens kwaliteiten wij niet twijfelen. Maar in een gevoelig dossier als de Rotterdamsebaan gepresenteerd te worden als onafhankelijk bemiddelaar, terwijl het bedrijf waar je commissaris van bent de belangrijke variantentoets heeft uitgebracht, dat doet bij Gemeentebelangen toch de wenkbrauwen fronsen,” geeft woordvoerder Frank Rozenberg van Gemeentebelangen aan.

Rozenberg neemt De Vries nog enigszins in bescherming. Maar het verhaal roept veel vragen op. Daarom is het belangrijk om te weten op grond van welke criteria Klaas de Vries is aangesteld. 

In dit soort gevoelige dossiers is transparantie wat Gemeentebelangen betreft noodzakelijk. “Voor zover mij bekend, is nergens door de verantwoordelijke portefeuillehouder, wethouder Van Ostaijen, aangegeven dat de heer De Vries commissaris is bij Royal Haskoning. Ik vind dat slordig en dit lijkt de volgende misser van deze wethouder te worden", aldus Rozenberg. "Of hij heeft niet goed opgelet en staat dus toe dat een bemiddelaar wordt aangesteld die banden heeft met een betrokken ingenieursbureau en/of hij heeft verzuimd in de richting van de gemeenteraad te zeggen dat de heer De Vries banden heeft met Royal Haskoning.”

Gemeentebelangen zal tijdens het vragenuur van de aanstaande vergadering van de commissie Openbaar Gebied hierover vragen stellen aan de portefeuillehouder.

Uit onderstaande link blijkt inderdaad dat Klaas de Vries nauw betrokken is bij het bedrijf.

http://www.royalhaskoning.com/nl-NL/OverOns/BestuurEnStructuur/Pages/Raadvancommissarissen.aspx

De positie van wethouder Van Ostaijen komt hierdoor mogelijk nog verder onder druk te staan.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant