Een buurtpreventieteam draait op vrijwilligers. foto: PR.
Een buurtpreventieteam draait op vrijwilligers. foto: PR.

Preventieproject 'Met elkaar, voor elkaar'

Actueel 55 keer gelezen

Leidschendam - Het Buurtpreventieteam Duivenvoorde start in maart met het preventieproject 'Met elkaar, voor elkaar'. Met dit project wil het team samen met de wijkbewoners het aantal woninginbraken in de wijk Duivenvoorde verder terugdringen.

Een woninginbraak is een nare ervaring die het slachtoffer jaren kan bijblijven. Vaak zijn er spullen weggenomen, soms met emotionele waarde, en vaak is het gevoel van veiligheid in de eigen woning verdwenen. De politie doet er alles aan om de daders te pakken, zoals een uitgebreid forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.Maar de dader heeft dan al wel toegeslagen.

Twee bijeenkomsten

Mede door de inzet van de teamleden is het afgelopen jaar het aantal (pogingen)woninginbraken in de wijk aanzienlijk afgenomen. Dat kan echter nog verder naar beneden als alle bewoners bereid zijn er samen met de politie en de gemeente Leidschendam/Voorburg iets aan te doen.

Want met elkaar, krijgen ze het wel voor elkaar! Daarom kunnen alle wijkbewoners zich inschrijven voor een bijeenkomst op dinsdag 13 of donderdag 22 maart. Begin maart valt bij ieder huishouden in Duivenvoorde de uitnodiging hiervoor op de deurmat.

Tijdens de bijeenkomsten legt de wijkagent uit waar en hoe de meeste inbraken worden gepleegd. Ook vertelt hij hoe bewoners het een inbreker relatief goedkoop en makkelijk toch erg lastig kunnen maken.

Extra ogen en oren

De leden van het buurtpreventieteam Duivenvoorde lopen nu al regelmatig door de wijken vormen tijdens hun toezichtronden extra ogen en oren op straat. Zij werken nauw samen met Politie Haaglanden en de gemeente Leidschendam/Voorburg. Tijdens de bijeenkomst vertellen teamleden de wijkbewoners hoe zij de komende periode aan de slag gaan met het voorkomen van woninginbraken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant