Veel schrijftalent

Actueel 27 keer gelezen

Voorburg - Het was in de bibliotheek in Voorburg de hele dag een gezellige drukte tijdens de boeken- en schrijversmarkt die ter gelegenheid van de Boekenweek 2012 werd gehouden.

Er is veel schrijftalent in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Dat bleek na de oproep die de Bibliotheek aan de Vliet deed voor de boeken- en schrijversmarkt. Professionele auteurs, liefhebbers, schrijvers voor kinderen en voor volwassenen, fictie- en non-fictieschrijvers presenteerden zich afgelopen zaterdag in de bibliotheek in Voorburg.

Vele in boeken geïnteresseerden liepen langs de tafels waarop de auteurs hun boeken presenteerden. Voor de bezoekers aan de bibliotheek was er volop gelegenheid om kennis te maken en in gesprek te gaan met de lokale schrijvers.

Schrijven is vaak een eenzame bezigheid. De markt was een mooie gelegenheid voor de schrijvers om het (potentiële) publiek eens te ontmoeten.

Gedurende de dag was er in de leeszaal een aantal maal een open podium waarop de schrijvers die deelnamen aan de markt, toelichting gaven op hun werk of daaruit voorlazen.

Hoewel er allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen zijn, is de belangstelling voor het maken/schrijven en het lezen van “traditionele” boeken nog heel groot. Dat werd afgelopen zaterdag wel duidelijk.

De Boekenweek duurt nog tot en met 24 maart. In alle vestigingen van de Bibliotheek aan de Vliet worden in de vitrines mooie, soms hele oude, poesiealbums geëxposeerd. Poesiealbums passen heel goed bij het thema van de Boekenweek 2012: Vriendschap (en andere ongemakken).

Uit de krant