De VVD betreurt de koers en bewoording van GemeenteBelangen op dit dossier.
De VVD betreurt de koers en bewoording van GemeenteBelangen op dit dossier.

Reactie VVD op Goede Herderkerk

Actueel 65 keer gelezen

Voorburg - Met het door de gemeenteraad op 27 maart vastgestelde Ruimtelijk Kader voor de locatie van de Goede Herderkerk, is er duidelijkheid ontstaan wat de mogelijkheden zijn voor deze locatie in ruimtelijke zin. Het bouwvolume en bouwhoogte zijn vastgesteld waardoor de initiatiefnemer nu verder kan met het ontwikkelen van een plan. Dit zegt VVD-raadslid Vincent Kort.

" Voor de VVD is een goede afwegingen van belangen altijd het uitgangspunt geweest, waarbij rekening gehouden dient te worden dat bij het afwegen van belangen het vrijwel onmogelijk is om te komen tot honderd procent tevredenheid bij alle belanghebbenden", aldus Kort

Vanuit dat perspectief heeft de VVD gekeken hoe het ruimtelijk kader qua bouwmassa en bouwhoogte kwalitatief het best inpasbaar is in de omgeving en zo goed mogelijk recht doet aan de belangen van omwonenden.

De VVD betreurd de koers en bewoording van GemeenteBelangen op dit dossier. Een dossier, waarin de gemeente feitelijk slechts een faciliterende en wettelijke rol heeft waar het gaat om het opstellen van een Ruimtelijk Kader ten behoeve van de wens van de grondeigenaar om de grond te gaan herontwikkelen. Echter, de Gemeenteraad gaat te allen tijde over het vaststellen van dit Kader.

In de commissie van 6 maart jl. was uitvoering gesproken over de mogelijke afspraken uit het verleden welke door GemeenteBelangen in de media als ‘’deal voortkomend uit een mysterieus overleg’’ werden betiteld en welke zij tijdens de raadsvergadering wederom aan de orde stelde. Geïnsinueerd en niet gebaseerd op feiten. Zowel de wethouder als wel de vertegenwoordiger van de Parochie, de grondeigenaar, hadden tijdens de commissie Openbaar Gebied al laten weten dat deze afspraken er nooit zijn geweest. Tijdens de raadsvergadering werd nog eens duidelijk dat er van vermeende afspraken totaal geen spraken bleek en dat de koers van het College transparant is geweest om te komen tot het raadsvoorstel dat door de raad werd aangenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant