Een twitteraar is opgepakt.
Een twitteraar is opgepakt.

Twitteraar opgepakt na grap over bangalijst

Actueel 149 keer gelezen

ROTTERDAM - De politie heeft blogger Andrei V. opgepakt nadat die op Twitter een grap had gemaakt over een bericht dat een meisje zefmoord pleegde omdat ze op een zogenoemde bangalijst zou staan. Dat meldt de Telegraaf vanochtend.

V., die op Twitter schrijft onder de namen Hans Wiegel Jr. en @Oostblokhoofd, plaatste woensdagavond een grappig bedoelde tweet over het nieuwsbericht. Veel volgers vielen vervolgens over hem heen en beschuldigden hem van het opstellen van de bangalijst. Hij werd ook met de dood bedreigd.

Donderdag zat Vreeling zes uur op het bureau, zo laat hij via twitter weten. De politie nam ook verschillende laptops mee.

V. heeft inmiddels ook excuses aangeboden via Tawitter; "Mijn oprechte excuses voor de tweets die ik gisteravond heb gestuurd. Het was niet zo bedoeld. Ik heb 6 uur gezeten bij popo (politie, red.)."

Hij zegt aangifte te willen doen tegen de politie. “Er is en was geen enkele aanwijzing, geen enkel spoor dat ik betrokken zou zijn bij de dood van het meisje en/of het maken van bangalijsten. Ik maakte er alleen satire van, en waarom wordt Hans Teeuwen dan niet opgepakt gezien hij dat praktisch dagelijks doet?” aldus V.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant