PvdA blijft de plannen nauwlettend volgen. (foto Het Krantje).
PvdA blijft de plannen nauwlettend volgen. (foto Het Krantje).

PvdA heeft begrip voor omwonenden

Actueel 52 keer gelezen

Voorburg - De PvdA begrijpt de zorgen van de omwonenden en beseft dat nieuwbouw op de plek van De Goede Herderkerk voor hen nadelige gevolgen heeft.

"Daarom hebben wij er bij de wethouder op aangedrongen - na gesprekken met omwonenden - om te zien of het mogelijk is de bouwhoogte iets te verlagen", zegt fractievoorzitter Marjan van Giezen. "We zijn blij dat de wethouder het bouwplan opnieuw tegen het licht heeft gehouden en met aanpassingen op het voorstel heeft willen komen. Natuurlijk komt dit niet 100% tegemoet aan de wensen van de omwonenden, maar de nadelige effecten verminderen hierdoor voor hen toch aanzienlijk".

"De beschuldigingen van Gemeentebelangen aan het gemeentebestuur dat er in het verleden al afspraken zijn gemaakt met het parochiebestuur, zijn tijdens de Gemeenteraad uitgebreid aan de orde geweest. De wethouder heeft helder kunnen aangeven dat dit niet het geval was, en Gemeentebelangen heeft hierop keurig haar beschuldiging ingetrokken".

"De PvdA begrijpt dat hiermee de situatie nog steeds niet geheel opgelost is voor de omwonenden, maar vindt het bouwplan een goed compromis tussen de financiële haalbaarheid van het plan en de inpasbaarheid van het plan voor de buurt. Wij zullen de uitvoering van het plan nauwlettend blijven volgen en hierover graag in contact blijven met de omwonenden".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant