De kinderen kunnen niet meer bij Rusthout terecht.
De kinderen kunnen niet meer bij Rusthout terecht.

Leidschendamse kinderboederij wegbezuinigd

Actueel 56 keer gelezen

Leidschendam - De functie en eventueel behoud van de kinderboerderijen Vreugd en Rust en Rusthout zijn door het College onderzocht. Het blijkt financieel niet haalbaar om Rusthout in Leidschendam in 2012 als kinderboerderij te laten voortbestaan voor bezoekers. Wel zien burgemeester en wethouders de mogelijkheid om Rusthout vanaf 31 maart als dierenweide open te houden. Rusthout sluit definitief op 1 januari 2013. Kinderboerderij Vreugd en Rust in Voorburg blijft voorlopig open.

 Op de kinderboerderijvoorzieningen moet volgens de gemeente 96 duizend euro worden bezuinigd. Het college wil investeren in één volwaardige, goed functionerende en aantrekkelijke kinderboerderijvoorziening in deze gemeente, bij kinderboerderij Essesteijn.

In opdracht van de gemeenteraad is het college nog in overleg met Steinmetz de Compaan over het beheer en het eventuele behoud van kinderboerderij Vreugd en Rust. Vrijwilligersorganisatie De Groene Basis en de initiatiefnemers van een petitie tot open houden van Rusthout zijn geïnformeerd. De dieren van kinderboerderij Rusthout worden niet aan hun lot overgelaten. Een deel kan worden geplaatst op kinderboerderij.

Reageren? Mail naar webredactie@telstar-uitgeverij.nl of plaats een reactie op onze website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant