Jeanette van den Boogert
Jeanette van den Boogert

Aanhouding inzake de moord op Jeanette van den Boogert

Actueel 68 keer gelezen

Den Haag - Het Team Grootschalig Opsporen, dat onderzoek doet naar de dood van de 72-jarige Jeanette van den Boogert, hield woensdagavond 25 april een verdachte aan. De 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Haagse.

Nadat agenten zondagavond 15 april het lichaam van de vrouw aantroffen, werd direct een groot onderzoek gestart. De eerste onderzoeksresultaten deden al snel vermoeden dat er sprake was van een misdrijf. Sectie op het lichaam van het slachtoffer bevestigde dit. Een rechercheteam werkte sindsdien met man en macht aan het opsporen van de dader(s), en liet geen middel onbenut. Zo werd onder meer met behulp van de regionale media de hulp van Hagenaars ingeroepen.

De reacties die het rechercheteam op deze getuigenoproepen kreeg, leverde een belangrijke bijdrage aan het opsporingsonderzoek. De man werd op 25 april aangehouden in een woning in Den Haag.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. Politie en justitie zijn, gezien de stand van zaken van het onderzoek, terughoudend over het verdere verloop daarvan. Het rechercheteam onderzoekt de betrokkenheid van de man bij het misdrijf. Het onderzoek wordt vanzelfsprekend voortgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant