Peter Floor voorlopig niet welkom

Actueel 99 keer gelezen

Regio - Avalex directeur Peter Floor heeft sinds februari 2012 een time-out vanwege persoonlijke omstandigheden. Omdat het Dagelijks Bestuur (DB) niet kon overzien hoe lang die time-out zou duren is Peter Lincklaen Arriëns toen aangesteld als interim-directeur, zo luidt de officiële verklaring van het Dagelijks bestuur van Avalex op basis van het bericht dat Floor voorlopig thuis zit.

Inmiddels heeft het DB kennis genomen van het onderzoeksrapport en verbetermaatregelen in gang gezet. Nu beraadt het DB zich verder op de personele gevolgen die daaraan verbonden moeten worden. In afwachting daarvan heeft het DB naar Peter Floor uitgesproken dat het vanuit het oogpunt van dienstbelang voorlopig niet gewenst is, dat hij zijn functie uitoefent en aanwezig is bij Avalex, zolang het DB zich beraadt op de maatregelen. Het DB verwacht vóór 1 juni een zorgvuldig besluit over de personele gevolgen te kunnen nemen.

Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk zeggen dat het bedrijf de administratie totaal niet op orde heeft. Volgens voorlopige cijfers heeft het bedrijf in 2010 een verlies van zo'n 1,4 miljoen euro geleden. De cijfers van 2011 zijn nog niet bekend. Volgens een anonieme bron is er echter een tekort van bijna vier miljoen. De zes gemeenten werken momenteel aan een reddingsplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant