De gezamenlijke VVD-fracties (foto PR)
De gezamenlijke VVD-fracties (foto PR)

VVD fracties willen woonklimaat verbeteren

Actueel 45 keer gelezen

Voorschoten - De VVD-fracties in de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten zetten zich in voor het behoud en verbeteren van het groene gebied en het woonklimaat tussen Leiden en Den Haag. Dat de regio kampt met een verkeersprobleem, wordt door de VVD breed erkend. De drie fracties zien echter graag het verkeer weer stromen zonder verlies van de woon- en landschapskwaliteit.

Twee varianten voor de Rijnlandroute worden voorgesteld om de verkeersproblematiek op te lossen. De Churchill Avenue-variant en de Zoeken Naar Balans-variant. In de Churchill Avenue-variant herkennen de drie fracties een goede innovatieve oplossing voor de verkeersproblemen in de regio zowel als van de stad Leiden. Zo wordt niet alleen het oost-west verkeer beter geregeld, maar worden de inwoners en ondernemers beter aangesloten op een versterkt wegennet. De Zoeken Naar Balans-variant is slechts een oost-westelijke wegdoorklieving van het groene landschap en grondgebied van zowel Wassenaar als Voorschoten, en splitst daarmee landgoederen en Voorschoten zelf en zet het recreëren op de Vlietlanden bij Leidschendam onder druk.

Wassenaar, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg bundelen al jaren hun krachten in het Pact van Duivenvoorde om de groene buffer te versterken, het recente Landschapsontwikkelingsplan is hier een goed voorbeeld van. De Rijnlandroute variant ‘zoeken naar balans’ past echt niet in dit prachtige groene gebied.

Er moeten snel maatregelen worden getroffen die de grootste verkeersknelpunten aanpakken, gevolgd door een zorgvuldige afweging tussen de voorgestelde varianten en de te nemen inpassingmaatregelen. Wij zien dan ook het liefst een weg die voor het verkeer een merkbare verbetering is, maar die wij niet horen, zien of ruiken. Dit zal niet alleen veel middelen maar zeker ook een grote creatieve inzet vergen, waarbij alle belanghebbenden daadwerkelijk betrokken blijven. De VVD zet zich hier op alle fronten voor in.

De VVD-fracties spraken over de Rijnlandroute in een gezamenlijke fractievergadering op dinsdag 24 april.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant