UPDATE: Ook bewoners van de Rozenboomlaan hebben last van de terreur van dezelfde jongeren.
UPDATE: Ook bewoners van de Rozenboomlaan hebben last van de terreur van dezelfde jongeren.

Onhoudbare situatie, politie doet niets: help!

Actueel 75 keer gelezen

Voorburg - Hedenochtend is er door onze redactie contact geweest met de 'bron' achter de mail over de ernstige terreur van jongeren. De naam is bij ons bekend. De inhoud van de noodkreet spreekt voor zich. Hieronder is de mail aan Heleen Mijdam integraal overgenomen. Wel is uit veiligheid de naam van de afzender weggehaald.

Beste mevrouw Mijdam,

Het loopt weer de spuigaten uit, net weer de politie gebeld (vorige week ook 3 keer), het is nu zelfs zo dat ze nu bij de Oude Kerk vanaf 07.30 tot gaan zitten, keiharde muziek en een enorme vuilnisbelt achterlatend, idem dito achter huize Rustoord aan de Vliet, schrikbarend wat ik daar vanochtend weer aantrof, gisterenmiddag 14.30 uur zaten dezelfde jongeren, die het Oude Centrum nu bijna 2 jaar terroriseren weer daar. Wijkagent al maanden nergens te bekennen, reageert niet op mails en meld via andere bewoners dat het rechercheren voorgaat.

Het wordt een onhoudbare situatie, als de groep mij nu ziet word ik in het bijzijn van mijn kind van 9 jaar uitgescholden voor Kankerhoer, dat is dat wijf dat foto's maakt en steeds de politie belt, wat ik als zeer bedreigend ervaar. Maar zij lachen nu het hards, want het er gebeurt niets, geen serveance, geen continue controle, worden weggestuurd en krijgen geen bekeuring of wat dan ook, dus met andere woorden ze kunnen gewoon hun gang gaan.

Mijn vraag is, hoe kan dit structureel worden opgelost en wanneer?

Tevens, dit ligt ook al 2 jaar bij de Wijkagent, de onhoudbare overlast van brommers in de Herenstraat, wijkagent is geweest, zou controleren, nooit meer gedaan, Handhaving is geweest, vinden het schrikbarend wat zij hier aantreffen ('zou hier ook niet willen wonen'), bebording wordt niet aangepast en er wordt niet structureel gehandhaafd, 1 keer per 6 maanden zet geen zoden aan de dijk. Ik word letterlijk vergast in mijn woonkamer, gisteren heb ik het aantal vanaf 15-18 uur bijgehouden, het waren 120 scooters, mensen worden omver gereden, door de bruiloftgasten heen, het begint om 5 uur 's ochtends en eindigt om 2 uur 's nachts. Het kan toch niet zo zijn dat ik moet gaan verhuizen terwijl ik in een voetgangersgebied woon en door de overlast van scooters, snorfietsen en motoren maar weg moet gaan, omdat deze mensen zich niet aan de regels houden?

Als je ze er op aanspreekt dan zeggen ze, je mag hier fietsen en wij scooters hebben dezelfde rechten als fietsers, dus ik mag hier rijden. Gevraagd om duidelijkere bebording, plaats een extra bord bij alle toegangswegen naar het Voetgangersgebied met verboden voor scooters, brommers, snorfietsen en motoren, maar ik krijg van de Handhaving geen bericht. En er wordt niet continuerend gehandhaafd.

Dus mijn vraag is, nu roep ik uw hulp maar in, wanneer en hoe (na 2 jaar met politie en 1 jaar met de Handhaving in contact geweest te zijn)kan dit zo spoedig mogelijk worden opgelost, zodat het niet weer maanden duurt en ik hopelijk nog een beetje van de zomer kan genieten.

Ik zou het ook op prijs stellen om eens een afspraak te hebben met zijn allen over hoe wij deze bovenstaande problemen structureel kunnen gaan oplossen, want ik ben inmiddels ten einde raad na allle verschillende wegen netjes te hebben bewandeld en er geen oplossing is gekomen.

Hopend op uw medewerking!
Ik hoor graag van u. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant