Enorme stank in Albert Verweystraat

Actueel 87 keer gelezen

Voorburg - Het gemeentelijke rioolstelsel in de wijken Damsigt, Essesteijn en Voorburg West in Voorburg krijgt een reinigings- en inspectiebeurt. Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 27 juli worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Inmiddels klaagt een groot aantal bewoners over stank, die tot in hun huizen en appartementen doordringt. Met name in de Albert Verweystraat is de stank niet te houden.

"Dit is niet normaal", aldus een bewoonster. "Zijn hier geen regels voor? Verstaan deze mensen wel hun vak, want hoe lang gaat dit wel niet duren? En worden er controles uitgevoerd?".

De riolen worden onder hoge druk schoongespoten met water. Hierbij kan enige stankoverlast ontstaan als bij de huisaansluitingen van het riool tijdelijk onderdruk ontstaat. De stank is eenvoudig te verhelpen met doorspoelen en afsluiten van het toilet met het deksel. In de smallere straten ondervindt het verkeer korte tijd oponthoud.

Tijdens de reinigingswerkzaamheden wordt ook vastgesteld in welke riolen een aanvullende inspectie moet plaatsvinden. Deze inspecties gebeuren met een camerawagen die op afstand bediend door het riool rijdt en opnamen maakt. Daarmee kan de kwaliteit van de riolen worden bepaald. Eventuele herstelwerkzaamheden worden op een later tijdstip uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant