Relatie tussen wethouder en Bureauchef van Politie

Actueel 99 keer gelezen

Vrijdag stuurde de redactie van de lokale krant Telstar persvragen naar de gemeente over de vermeende relatie tussen wethouder Peter van Haagen en de plaatsvervangend bureauchef van de politie Pijnacker-Nootdorp.

Het kritische zwaartepunt lag voornamelijk bij de mogelijke politieke belangenverstrengeling. Wethouder Van Haagen heeft immers Integrale Veiligheid in zijn werkportefeuille. Wethouder Peter van Haagen heeft met onmiddellijke ingang zijn portefeuille Integrale Veiligheid neergelegd. Burgemeester Buddenberg neemt het werkgebied over. De reden van de overdracht heeft te maken met persoonlijke omstandigheden, die de gemoederen in medialand behoorlijk bezighouden.

Hij heeft in een persoonlijk gesprek met de redactie van Telstar Online beaamd dat er inderdaad sprake is van een verhouding: “Echter, formeel is er geen sprake van belangenverstrengeling. Maar om de schijn daarvan te voorkomen heb ik mijn taken binnen Integrale Veiligheid overgedragen aan burgemeester Buddenberg.” “Nu we hiervoor een oplossing hebben aangedragen”, liet de wethouder weten, “betreft het verder een privéaangelegenheid.”

Reactie Van den Heuij
De gemeenteraad is deze week officieel geïnformeerd. Fractievoorzitter Peter van den Heuij van de VVD geeft aan dat het te allen tijde aan het college is om de portefeuilles her te verdelen: “De VVD heeft begrip voor de keuze van de heer Van Haagen. Mocht het nog komen tot een voorstel vanuit de fractie om een portefeuilleruil toe te passen zal het pas na het zomerreces besproken worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant