'Geen goedkeuring accountantsrapport Avalex 2010'

Actueel 41 keer gelezen

Momenteel vindt bij de gemeente Rijswijk een vergadering van het AB-bestuur over het miljoenentekort bij Avalex plaats. Hierbij een aantal gedane uitspraken:

Accountant Dubbeldam: Er is in de jaarrekening 2010 een groot aantal correcties uitgevoerd. Wat er nu ligt is een controle-verklaring.

Wethouder Mateman van de gemeente Rijswijk: Er zijn tekortkomingen in de managementsfeer geweest. Het is een moeilijke situatie, want men had het bedrijf niet in de greep. De dingen zijn compleet uit de hand gelopen.

Wethouder Van Ostaijen namens Leidschendam- Voorburg: Belangrijk is dat er een jaarrekening met goede informatie in zit. Is geen vrolijk verhaal, konden we niet verwachten, Avalex is 2010 niet in control. Onze Raad zal hier een debat over willen voeren. Na het zomerreces kunnen we dan pas oordeel kunnen geven. Er ligt een jaarrekening zonder accountsverklaring op tafel. Wat is dan de status van deze jaarrekening?

Wethouder Sanders namens Wassenaar: "Uit de conceptjaarrekening blijkt dat dingen uit de hand zijn gelopen. Begrippen als onrechtmatige uitgaven zijn waar te nemen. Ik begrijp dat er over deze jaarrekening 2010 geen accountverklaring gaat komen".

Accountant Dubbeldam: Onze controle is afgerond, resultaatcorrectie is afgerond. Er komt geen goedkeurende verklaring, wegens tekortkomingen binnen de ICT-omgeving. We hebben geen fouten gevonden, alleen door tekortkomingen binnen ICT kun je niet aangegeven dat deze controle goed. Er is daarom sprake van een ‘oordeel-onthouding.’

De waardering van panden: Groot verschil tussen de waarde die in de boeken staan en de waarde van de panden in de markt. Daar is een groot verschil tussen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant