Vergadering AB Avalex: 'Onbesproken stuk behandelen'

Actueel 21 keer gelezen

Momenteel vindt bij de gemeente Rijswijk een vergadering van het AB-bestuur over het miljoenentekort bij Avalex plaats. Hierbij een aantal gedane uitspraken:

Wethouder Oudhof van Pijnacker- Nootdorp: "Ik constateer dat accountant Dubbeldam de toezegging doet dat jaarrekening 2010 voor de vergadering van donderdag 5 juli afgerond zal zijn. Ik ben blij dat er van Delft dat een stuk komt, het AB heeft zich hier weliswaar niet over uitgesproken, maar we gaan het in Pijnacker-Nootdorp wel behandelen."

Achtergrond
Pijnacker-Nootdorp - De door de oppositie groots gepresenteerde moties tegen wethouder Nico Oudhof zijn weer ingetrokken. Oudhof ligt onder vuur door de affaire bij afvalbedrijf Avalex. Duidelijk werd dat geen van de moties het sowieso zou gaan halen, omdat de wethouder wordt gesteund door de coalitie. Toch was er een kritische noot uit de coalitie en kwam deze zelfs met een motie vol aanbevelingen.

De wethouder krijgt nu respijt tot donderdag 5 juli, omdat dan alle financiële zaken helder moeten zijn én alles op tafel moet liggen. Oudhof is toezichthouder bij Avalex. Het is een administratieve puinhoop bij het bedrijf en er is tevens een miljoenentekort. Directeur Peter Floor werd onlangs al de laan uitgestuurd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant