Grotere schuld bij Avalex

Actueel 38 keer gelezen

REGIO - Het afvalverwerkingsbedrijf Avalex blijkt in nog grotere problemen te zitten dan in eerste instantie werd aangenomen. RTV West meldde dat er over het boekjaar 2010 er een tekort was van 1,3 miljoen euro, over 2011 2,5 miljoen euro en de prognose voor 2012 is ook niet bepaald rooskleurig. Dit wordt namelijk een tekort van 3,2 miljoen euro. In totaal is er dus sprake dus een tekort van 7 miljoen euro over drie jaar.

Tijdens een gedeeltelijk besloten vergadering bij de gemeente Rijswijk bleek dat het slechte besturen van het bedrijf de grootste reden is voor het enorme tekort. De wethouders van zes gemeenten hadden echter moeten toezien dat er goed zou worden bestudeerd. Gedurende deze vergadering bij de gemeente Rijswijk werd nogmaals duidelijk dat het bedrijf in 2010 niet in ‘control’ was. Tevens deugde de begrotingsmethode van geen kanten. Deze methode werd niet bijgesteld toen bleek dat er een tekort ontstond.

Problemen

Daarnaast zijn er ook problemen ontstaan met de invoering van een nieuw softwaresysteem. Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur in Rijswijk bleek dat het begrotingstekort, volgens interimdirecteur Peter Lincklaen Arriens, niet zal worden opgelost door belastingverhogingen of ontslagen. Volgens hem kunnen de problemen binnen een paar jaar voortaan worden voorkomen door efficiënter te werken en beter met elkaar te overleggen. Frank Rozenberg van Gemeentebelangen uit Leidschendam- Voorburg is tijdens deze vergadering de mond gesnoerd toen hij om de stukken vroeg. Na afloop van de vergadering kreeg hij hier ruzie over met de Rijswijkse wethouders Jense en Mateman. Rozenberg gaat dit gebrek aan transparantie niet accepteren en zal hier naar zijn zeggen actie op ondernemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant