De Herenstraat is het decor van zomerconcerten (foto: Het Krantje)
De Herenstraat is het decor van zomerconcerten (foto: Het Krantje)

Zomerconcerten op het carillon in Voorburg

Actueel 68 keer gelezen

VOORBURG - Net als in vorige jaren zal deze zomer een serie concerten gegeven worden op het carillon van de Oude Kerk in de Voorburgse Herenstraat. Zaterdag 11 augustus wordt de reeks geopend met het optreden van Gerda Peters, beiaardier van Voorburg. Midori Conneman speelt op 18 augustus. Dick van Dijk concerteert op 25 augustus en Toru Takao op 1 september. Ook het slotconcert op Open Monumentendag zaterdag 8 september wordt gegeven door de Voorburgse beiaardier Gerda Peters. Zoals gewoonlijk is dat een Open Toren-concert.

Tussen 11.00 en 11.45 uur kunnen dan belangstellenden de toren beklimmen om haar concert van nabij mee te maken, maar de klimmers moeten wel ouder dan ca. vier jaar zijn, goed ter been en vrij van hoogtevrees.

Alle concerten beginnen om 11.00 uur en zijn rond de kerk gratis te beluisteren. Bovendien is het optreden van alle musici te volgen op een videoscherm. Gratis programma's voor de gehele serie zijn onder meer verkrijgbaar bij het Servicecentrum Voorburg en tijdens de concerten bij de Oude Kerk. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door onder meer de Rabobank, Vereniging Ondernemend Oud Voorburg, Sint Martinusfonds, van Stee Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandtstichting en de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant