Afbeelding

Zomertips van de gemeente

Actueel 71 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Eindelijk is het zomer! Er is genoeg te doen in Leidschendam-Voorburg: van winkelen in de stad of genieten op een terrasje bij de sluis, tot zwemmen, roeien of zeilen in recreatiegebied Vlietland. En van een tochtje met de Salonboot tot fiets- en wandelroutes in het mooie buitengebied. Lees hier de recreatietips.

In de stad Leidschendam-Voorburg kent prachtige parken die oorspronkelijk onderdeel waren van een buitenplaats. Deze parken zijn bijzonder geschikt voor een ommetje want ze zijn openbaar. Wandelt u liever in een winkelstraat? Leidschendam-Voorburg heeft vier winkelgebieden met elk een eigen sfeer en aanbod: Julianabaan, Oud-Voorburg, Leidsenhage en Leidschendam-Centrum.

Vanaf de terrasjes langs de Vliet kunt u tot in de avond genieten van de langsvarende boten en sloepen. De recreatievaart kan elke dag tot 22.00 uur door de sluis in Leidschendam. Recreanten kunnen hierdoor lekker lang gebruikmaken van de vaarroute tussen Leiden en Delft en van de pleisterplaatsen onderweg.

De Vlietvaart en de Salonboot bieden rondvaarten aan waarbij de buitenplaatsen langs de Vliet vanaf het water zijn te bewonderen. De Vlietvaart vaart met een gemotoriseerde trekschuit en de Salonboot met een antieke salonboot. Kijk voor meer informatie op http://www.vlietvaart.nl en http://www.salonbootdenhaag.nl

Recreatiegebied Vlietland is een gratis toegankelijk watersport- en recreatiegebied, waar u onder meer goed kunt zwemmen. Vlietland heeft diverse stranden. Op dit moment geeft de provincie het zwemwater voor Vlietland het predikaat 'veilig'. U kunt zelf op de website van de provincie - http://www.pzh.nl - de kwaliteit van het zwemwater in deze regio van dag tot dag controleren.

Ook kunt u in Vlietland surfen, zeilen, roeien en vissen en biedt dit recereatiegebied volop mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Fietsen en wandelen Een rondje fietsen is makkelijk te plannen met het fietsknooppuntensysteem. Via www.fietseninhaaglanden.nl stelt u zelf uw route samen. Informatie over de boerenlandpaden en andere recreatieve wandel- en fietsroutes staan op www.landvanwijkenwouden.nl .

Uitgebreide informatie op: http://www.lv.nl/Int/Cultuurenvrijetijd.html

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant