De vreemde auto op de Willem de Beyelaan (foto: Ap de Heus).
De vreemde auto op de Willem de Beyelaan (foto: Ap de Heus).

Onderzoek naar autowrak op Willem de Beyelaan

Actueel 68 keer gelezen

VOORBURG - Een ingepakte auto op de Willem de Beyelaan in Voorburg komt uit Hongarije. De eigenaar is nergens te vinden. Hoe lang blijft deze auto hier staan? De bewoners vinden het geen gezicht. Bewoner Carel Goseling ging op onderzoek uit en mailde onze redactie het volgende:

De feiten zijn volgens hem als volgt. De auto heeft een Hongaarse kentekenplaat , is er eind 2011 neergezet , begin 2012 werd er een blauw plastic over de auto gespannen, het blauwe plastic waaide half weg, in juni werd de auto ineens met zwart plastic ingepakt.

Politie Haaglanden, door diverse bewoners gecontacteerd, doet niets. Redenen: Er is geen contact met Hongaarse collega's over de houder, men heeft geen toegang tot Hongaars kentekenregister, de Hongaarse ambassade inschakelen mag/wil men niet, de auto openbreken mag niet (ook niet als er mogelijk een lijk in ligt), de auto vormt geen gevaar (onbewezen stelling als je het niet controleert).

Het nalopen van sinds eind 2011 mogelijk opgepakte/vastzittende Hongaren wil men niet. Het nalopen van Hongaren die in woningen in de buurt van de auto bewonen wil men niet. Dat er geen wegenbelasting wordt betaald, doet niet terzake  en dat de eigenaar van een Nederlands autowrak anders behandeld zou worden, laat men onbespoken. De gemeente doet ook niets. Die heeft er alleen na veel aandringen een stikker opgeplakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant