"Deze activiteit staat helemaal los van de VOOV,’’ aldus Wim van Zeeland. (foto: Het Krantje)

Avenue Culinaire nieuw leven ingeblazen

Actueel 58 keer gelezen

VOORBURG - Een aantal ondernemers zal tijdens de Vlietdagen een groot opgezette Avenue en Rue Culinaire gaan organiseren. De initiatiefnemers zijn Jeroen de Haard, Laura Olsthoorn (Bij de Haard) Ellen Kuijs, Michiel Tijssen (Le Barquichon,) en Wim van Zeeland en Corry de Korte (Goldy’s). Zo zullen er op zaterdag tientallen kraampjes in de Kerkstraat zijn te bewonderen waar tal van culinaire gerechten zijn te verkrijgen. Op zondag zal er vanaf 17.00 uur een lange tafel in de Kerkstraat in het Oude Centrum worden gedekt waaraan 200 gasten een diner kunnen nuttigen.

Door Bart Bakker

“In 2006 was de laatste keer dat de Avenue Culinaire werd gehouden”, vertelt Wim van Zeeland van brasserie Goldy’s. “We willen deze traditie nieuw leven inblazen, want toen het evenement vanaf 2002 plaatsvond was het een groot succes. We hebben toen speciale borden laten maken, die mensen vervolgens zijn gaan sparen. De bedoeling is dat de liefhebbers reserveren bij één van de deelnemende restaurants naar keuze en dan vervolgens het menu buiten aan de lange tafel nuttigen. Zij zitten dan ook voor het restaurant waar ze de reservering hebben gedaan”.

Wedergeboorte

De wedergeboorte van de Avenue Culinaire komt op een moment dat de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg, de VOOV, ook plannen heeft voor de Vlietdagen. ,,Deze activiteit staat helemaal los van de VOOV,’’ reageert Wim van Zeeland. “Sterker nog, we willen er niet meer mee worden geassocieerd. We doen alles op eigen kracht en betalen zelf de kosten. Ook de vergunningaanvraag hebben we zelf voorbereid en de deur uit gestuurd. We gaan er van uit dat deze aanvraag snel wordt afgehandeld en goedgekeurd. De ondernemers hebben veel zin in deze activiteit. Het geeft ons de mogelijkheid om het Oude Centrum en in het bijzonder de Kerkstraat weer eens in positieve zin op de kaart te zetten”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant