Inbraak juwelier Herenstraat

Actueel 133 keer gelezen

VOORBURG - Dinsdagnacht 28 augustus, omstreeks 03:30 uur, werd de eigenaar die boven juwelier The Hands of Time in de Herenstraat te Voorburg woont opgeschrikt door een luid gerinkel. Toen hij beneden in de winkel kwam, bleek een ruit naast de deur ingeslagen. Achter de ruit zit weliswaar een rolluik maar de dader had toch een stang met ca. 16 vintage horloges weten te bemachtigen.

De buit bestond ondermeer uit een gouden Union horloge en een goud op stalen Omega Seamaster horloge. “Alles bij elkaar werd voor € 4.500,- aan horloges weggenomen”, aldus de eigenaar van de winkel. “Bovendien heb ik een hoop werk gehad aan het opknappen van beschadigde horloges."

"Er zijn erbij waarvan de kast opnieuw verguld of verchroomd moet worden, de wijzerplaat opnieuw opgemaakt, daarna moet ik het uurwerk nog restaureren voor ze verkoopbaar zijn. De meeste horloges zijn voor de dief zo goed als van geen waarde. Waarschijnlijk worden de gouden exemplaren als sloopgoud ingeleverd. Dit levert bij elkaar hooguit € 250,- op!”

De gedupeerde klokkenmaker roept collega's die goud innemen op om tevens uit te kijken naar een Smiths 9 Krt. gouden horloge met in de achterdeksel de Engelse gravure ‘For 50 years service 1955’ met de naam van een bedrijf. Dit is een redelijk opvallend rond horloge met beige vierkant gerasterde wijzerplaat en bruin leren band van Morrelato. Wie meer weet over de inbraak of de beschreven horloges kan bellen naar de politie via tel. 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant