De enorme stapel (foto: Klaas van den Akker)
De enorme stapel (foto: Klaas van den Akker)

Alle boeken en bladen naar buiten...

Actueel 1.160 keer gelezen

VOORBURG - Een stortvloed van boeken en bladen, breed golvend uit een smal raam op de eerste etage van een woning. Dit ludieke bericht staat op de website www.voorburginsite.nl

‘Dat heb ik niet eerder gezien’, zegt Voorburger Klaas van den Akker die gisteren van zijn werk over de Prinsessegracht in Den Haag naar huis fietste. Hij maakte er deze foto die hij (met dank) ons mailde. Te aardig om die niet op VI te zetten. ‘Een politieauto bleef er ook even voor staan. Ik heb geen idee wat het doel ervan is maar het is wel curieus’, aldus Van den Akker. Inderdaad curieus deze duizenden opengeslagen en aan elkaar gemonteerde drukwerken. Wat een hels karwei moet dat geweest zijn. Kunstig is het zeker. Welk hoger doel wordt hier gediend? Mogelijk dat we er binnenkort meer van horen.

Reactie van Margreet Pinkse op Voorburg Insite : ‘Het is een kunstwerk van de Spaanse kunstenares Alicia Martin die dit maakte bij gelegenheid van de Papieren Biënnale 2012, die duurt tot 25 oktober. Het kunstwerk is te zien bij Museum Meermanno. Zaterdagnacht wordt het kunstwerk tijdens de Haagse Museumnacht officieel onthuld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant