(foto: Telstar Online)
(foto: Telstar Online)

Nog steeds overlast RandstadRail

Actueel 172 keer gelezen

REGIO - Telstar Online heeft vorig jaar uitgebreid aandacht besteed aan de geluidsoverlast van de RandstadRail. Inmiddels is de rails weliswaar geslepen, maar de klachten zijn er niet minder om geworden.

"Het slijpen van de rails leek soelaas te bieden, maar al snel bleek dat er opnieuw een hoge fluittoon te horen was. Bewoners werd desgevraagd verteld dat die fluittoon na enkele weken uit zichzelf zou verdwijnen. Dit bleek echter niet het geval", zegt gemeenteraadslid Ilona Jense van de lokale VVD in Pijnacker- Nootdorp.

Haar fractie vindt dat de geluidsnormen moet worden gehandhaafd en er een goede structurele oplossing moet worden gevonden. Die kan worden gevonden in het plegen van regelmatig onderhoud.

Het College heeft naar aanleiding van de eerder gestelde vragen van de VVD fractie aangegeven bij het Stadsgewest aan te dringen op een structurele oplossing. Nu dat nog niet is geregeld zal de VVD-fractie in de raadsvergadering van 27 september wederom vragen stellen aan het College over de voortgang van het overleg en de tijdelijke maatregelen die worden genomen.

Ilona: “Het is inmiddels een jaar geleden dat wij voor het eerst aandacht hebben gevraagd voor het achterstallig onderhoud en het ontbreken van een structurele oplossing voor de geluidshinder van de RandstadRail. We zijn pas tevreden als het probleem echt is opgelost.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant