Afbeelding

Plan Marienpark door gemeenteraad aangenomen

Actueel 50 keer gelezen

VOORBURG- De meer dan honderd omwonenden van het Marienpark dropen teleurgesteld af toen bleek dat, op Gemeentebelangen na, alle fracties het plan van het Marienpark aannamen. Een samenvatting van woordvoerders van de diverse fracties over de komst van de woontoren.

Vincent Kort (VVD) : "Voortgang is noodzakelijk. Er is een groot tekort aan woningen voor ouderen in de gemeente. Dit telt zwaar voor de VVD. We spreken onze waardering uit voor Vidomes die bereid was om te investeren. We zijn ons ervan bewust dat er tegenstand is. We hebben intensief met bewoners in het verleden gesproken over de ruimtelijke uitgangspunten. We stemmen in met de zienswijze nota, zoals vastgesteld door het College dat moet streven naar voortgang in dit dossier. De gemeente is niet financieel dragend, maar dient wel te faciliteren dat de ouderenhuisvsting van een nieuwe impuls wordt voorzien."

Rob Kniesmeijer (Groen Links) : "Blunder op blunder is gestapeld. Er komen lijken uit de kast. We zijn niet verantwoordelijk voor deze puinhoop. Toch zal het plan met 26 tegen 9 worden aangenomen. Er is grote behoefte aan woonzorg voor ouderen. We hebben Vidomes nodig in onze gemeente. Het geeft geen zin om het nog duurder te maken voor ze. Tegenstemmen heeft geen zin. Het spijt ons zeer, maar we stemmen voor dit raadsvoorstel."

Harry Blanke (D66): "We kiezen de kant van de toekomstige bewoners. Vele van de ouderen willen oud worden in deze gemeente. Uitstel past niet. Het heeft nu te lang geduurd. We moeten nu echt verder."

Maarten Oosschot (PvdA): "We stemmen in met het plan. We realiseren ons dat de bewoners zich hebben laten horen, maar de ouderen niet. Het gaat hier ook om hun woongenot. Het plan is ruimtelijk in te passen.  Er is ook rekening gehouden met de aanpassingen in het gebied".

Yvonne van Boheemen (CDA): "Er zijn veel bezwaren vanuit de buurt gestuit. Maar het CDA is tevreden dat de risico's voldoende zijn afgedekt. We danken het College voor het marktonderzoek. We stemmen in met het plan."

Frank Rozenberg (Gemeentebelangen): "Het alternatieve plan heeft nooit een serieuze kans gehad. Omwonenden zijn niet tegen het Mariënpark, maar wel tegen de absurde hoogbouw, de ingang van de parkeergelegenheid en de Berlijnse Muur. Maar goed: zelfs in de structuurvisie wordt die hoogbouw goedgepraat  door de stedebouwkundige, hoogmoedswaanzin, om 14 verdiepingen goed te praten. We stemmen tegen het plan".

Hun motie voor een alternatief plan werd afgewezen.

Het antwoord van wethouder Heleen Mijdam was overigens kort en bondig maar duidelijk. "De Raad heeft ingestemd, dus we kunnen verder. Mocht men naar de Raad van State gaan, dan kan dit even ophouden. Maar de plannen gaan gewoon door. We hebben dit hele proces heel nauwkeurig gedaan, dus een eventuele procedure bij de Raad van State zien we met vertrouwen tegemoet." 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant