Chico de Miranda heeft onderzoek naar de veiligheid binnen het Damcentrum gedaan (archieffoto).
Chico de Miranda heeft onderzoek naar de veiligheid binnen het Damcentrum gedaan (archieffoto).

Veiligheid Damcentrum wordt verbeterd

Actueel 156 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Gemeentebelangen vindt dat er in Leidschendam Centrum nog wel wat schort aan de veiligheid. Kinderen kunnen de Rijnlandstraat niet veilig oversteken, en criminaliteit lonkt op het Damplein vanwege gebrek aan straatverlichting. Ten aanzien van deze constateringen heeft Gemeentebelangen tijdens de raadsvergadering van 25 september vragen gesteld aan het college, in de verwachting dat deze iets aan de situatie zal veranderen.

Door het openstellen van de Sluis in beide richtingen voor snelverkeer, is het aantal voertuigen dat via de Rijnlandstraat langs basisschool De Zonnewijzer rijdt enorm toegenomen. Omdat het niet duidelijk zichtbaar is dat hier een basisschool school is gevestigd, kan dit in de ogen van Gemeentebelangen tot gevaarlijke situaties leiden. Betrokkenen uit de buurt hebben inmiddels een zelfgemaakt waarschuwingsbord geplaatst. De fractie van gemeentebelangen heeft er bij het college op aangedrongen dat deze situatie snel moet verbeteren om de veiligheid van kinderen uit de buurt te kunnen waarborgen.

Op korte termijn verbetering

Daarnaast heeft Gemeentebelangen iets verderop op het nieuwe Damplein geconstateerd dat de straatverlichting ontbreekt. Hierdoor is het 's avonds een heel donker plein, wat hangjongeren aantrekt en tot criminaliteit uitnodigt. Bovendien is ook de entree van de parkeergarage voor iedereen erg makkelijk toegankelijk. Volgens Gemeentebelangen leidt ook dit tot mogelijke overlast van hangjongeren en tot criminaliteit in de parkeergarage. Gemeentebelangen wil dat absoluut voorkomen. Op deze punten heeft Gemeentebelangen het college gevraagd om maatregelen te nemen die de veiligheid ten goede komen. De verantwoordelijk wethouder heeft bij al deze punten toegezegd dat er op korte termijn verbeteringen zullen plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant