Wim van Leeuwen (foto archief/ Voorburg Insite)
Wim van Leeuwen (foto archief/ Voorburg Insite)

Plan klokkenmuseum en horeca in kerkgebouw van de baan

Actueel 143 keer gelezen

VOORBURG - De voormalige katholieke kerk Maria Ten Hemelopneming aan de Laan van Nieuw Oosteinde staat weer te koop. Een jaar geleden lanceerden de Voorburgse ondernemers Wim van Leeuwen (zie foto) en Antoon Gaemers het plan om hier een klokkenmuseum in te vestigen, gecombineerd met veel mensen trekkende functies, zoals een theater en een restaurant.

Dit meldt de Voorburgse website Voorburgse Insite.

Met het kerkbestuur werd een koop-optie voor circa een miljoen euro overeengekomen die op 1 juni jl afliep. Tussentijds zou de haalbaarheid van het project moeten blijken, maar de zakelijke wegen van de ondernemers hebben zich echter inmiddels gescheiden. De realisatie van het plan was mede afhankelijk van vergunningen en faciliteiten die de gemeente zou moeten verstrekken. Hier werd het initiatief op zich gewaardeerd maar het bleek strijdig met het bestemmingsplan.

Een oplossing zou zijn geweest als het plan van een andere ‘ruimtelijke onderbouwing’ had gekregen. ‘Maar op die mogelijkheid is door de ondernemers niet gereageerd’, zegt een woordvoerder van de gemeente. ‘Van een formele vergunningaanvraag om die weg op te gaan is echter geen sprake geweest’.

Voor de ondernemers zou dat een veel te lang traject worden en qua investering stukken moeilijker in te vullen. Een brug te ver dus, waarbij ook twijfels ontstonden over de locatie voor een klokkenmuseum in Voorburg en de zakelijke verstandhouding. Door het sneuvelen van het plan is het Kerkbestuur als eigenaar van het gebouw weer terug bij af. Concreet zicht op een nieuwe koper ontbreekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant