Bart Bakker (foto: Het Krantje)
Bart Bakker (foto: Het Krantje)

Huurprijzen schandalig hoog

Actueel 120 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN.....Ik kom de laatste tijd veel in contact met mensen die een huurwoning zoeken. Dit komt doordat de banken steeds moeilijker doen om hypotheek te verkrijgen. Maar ook in Leidschendam-Voorburg betekent dit dat er gouden tijden voor de huizenbezitters aanbreken. Een rondje langs een aantal huurwoningen leert dat de huurprijzen in deze gemeente volledig zijn doorgeslagen. Sommige huisbazen hebben ook nog eens het lef om de prijzen ieder jaar te verhogen.

Als deze tendens zich doorzet, dan komen met name jongeren straks in grote problemen. Want ze kunnen de huurprijzen in deze gemeente amper nog betalen. De vraag is of de politiek hier iets aan zou kunnen doen, want we hebben het hier uiteraard over de zogenaamde vrije markt. Ga maar eens een uurtje op de Funda-site zitten en tik huurwoningen in bij Leidschendam- Voorburg.

Onze kinderen willen toch ook graag in de gemeente wonen waar ze zijn opgegroeid? In de huidige omstandigheden is dit gewoon niet mogelijk. Het is voor hen te hopen dat ze zo lang mogelijk bij hun ouder(s) kunnen blijven wonen.

Accoord, inschrijven bij een woningbouwvereniging is altijd mogelijk, maar de wachtlijsten zijn zo lang dat het jaren duurt voordat je aan de beurt komt. Daar zou de politiek wel eens op moeten anticiperen.

Op deze wijze jagen we onze eigen kinderen de gemeente uit. Daar komt het vrijwel onmogelijk is om bijvoorbeeld na een echtscheiding een betaalbare huurwoning in deze gemeente te vinden.

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar info@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant