Het bewuste verkeersbord (foto: Gemeentebelangen)
Het bewuste verkeersbord (foto: Gemeentebelangen)

Gemeentebelangen

Actueel 60 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN……“Het lukt maar niet ! Dit “nieuw ontworpen bord” voor het Oude centrum is niet juist. Bord is geplaatst in de Kerkstraat ter hoogte van nr 32”. Dit bericht kreeg ik vanochtend binnen van een actief commissielid van Gemeentebelangen. De foto’s laten inderdaad zien dat de gemeente er naast zit.

Foto 1: voorzijde van het bord geeft aan: “laden en lossen van vrachtauto’s” 7 – 11 u. Is niet van toepassing, want de vrachtauto mag en kan de Kerkstraat niet in. En verkeersregels gelden voor de situatie na het bord.

Foto 2: achterzijde van het bord geeft aan dat er een voetgangersgebied komt. Is de verkeerde aanduiding. Kennelijk bedoelt men: “Einde voetgangersgebied”, maar dan moet er een rode streep diagonaal op staan.

Gemeentebelangen zal hierover vragen gaan stellen. Als journalist ben ik voor m’n werk overigens bijzonder content dat onze gemeente zo’n partij herbergt. Het zijn ware waakhonden die steeds meer inwoners achter zich krijgen. Ook voor ons werk is zo’n partij een welkome aanvulling, want de signalerende functie is groot. Accoord, soms denk je: wat gaat het over? Maar dat geldt voor de hele politiek. In veel gevallen leggen ze toch echter de vinger op de zere plek.

Wat zou er gaan gebeuren als Gemeentebelangen straks de grootste partij bij de verkiezingen gaat worden? Het is daarom heel interessant om dit proces te gaan volgen en of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Wellicht is het actieve Gemeentebelangen een ‘wake-up’ call voor de andere fracties, die zich veel meer naar buiten toe zouden kunnen profileren.

Ik zal vanuit mijn werk voor u eens gaan bijhouden welke fracties nu daadwerkelijk veel naar buiten treden en welke een (te) passieve rol spelen. Wordt vervolgd.

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Uit de krant