De Blaasbalgen hebben er weer zin in (foto: PR)
De Blaasbalgen hebben er weer zin in (foto: PR)

Stompcity Music bij Theater Festival 2012

Actueel 43 keer gelezen

LEIDSCHENDAM/ INGEZONDEN - Op maandagavond 5 en dinsdagavond 6 november zullen, net als vorig jaar, de deuren van clubgebouw “De Vrolijke Noot” open staan voor publiek.Deze avonden geven Feestkapel De Blaasknarren (maandag) en Feestkapel De Blaasbalgen (dinsdag) Iedereen inzicht in het wel en wee van een Feestkapel.Voor meer informatie: www.feestkapel.nl.

Als deelnemers van Theater Festival Leidschendam-Voorburg zullen de repetities die in deze week plaatsvinden openbaar zijn en kunt u deze gratis bijwonen. Natuurlijk zullen er vele nummers gespeeld worden maar de muzikale leiders van beide kapellen hebben al aangegeven dat er extra aandacht geschonken zal worden aan de keuzes van de manier van repeteren.

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is het niet alleen muziek maken en bier drinken bij een feestkapel. Arrangementen worden uiterst zorgvuldig gekozen en tijdens repetities worden zelf coralen gespeeld en zo nu en dan gezongen om de stemming tussen de verschillende secties in goede verhouding te krijgen.

Benieuwd naar de manier van repeteren van deze Leidschendamse feestkapellen? U bent van harte uitgenodigd op maandag 5 november, vanaf 20:00 uur, voor De Blaasknarren en dinsdag 6 november, vanaf 19:30 uur, voor De Blaasbalgen in “De Vrolijke Noot”, (terrein Transportbedrijf A. van Rijswijk) Oostvlietweg 19, Leidschendam.

 

Uit de krant