Bart Bakker heeft de naam voor de fusiegemeente alvast verzonnen. (foto: Het Krantje)
Bart Bakker heeft de naam voor de fusiegemeente alvast verzonnen. (foto: Het Krantje)

Fusie van Leidschendam- Voorburg?

Actueel 25 keer gelezen

VOORBURG - DOOR DE BRIL VAN……Vanochtend kwam het nieuws naar buiten in de landelijke media dat het nieuwe kabinet Rutte II er naar toe wil dat gemeenten minimaal 100.000 inwoners hebben. Dit zou betekenen dat Leidschendam- Voorburg, Wassenaar en Voorschoten in de nabije toekomst één gemeente gaan vormen

Dit heeft grote consequenties voor de gemeenteraden, de subsidiestromen naar maatschappelijke organisaties, lokale radiozenders die subsidie ontvangen en de samenstelling van de huidige colleges. Er zou dan meteen wel een aantal sportderby’s bijkomen.

Misschien is het wel eens goed dat we met z’n allen ruimer gaan denken. Dat is de lijn die Rutte II wil gaan volgen. En wat te denken van de kostenbesparingen. De vraag is natuurlijk wel hoe dat dan zou moeten, maar het betekent wel dat het een interessante periode gaat worden.

Misschien kunnen we stiekem al een nieuwe naam voor de fusiegemeente gaan denken. Een groot aantal ondernemers en inwoners zal in elk geval blij zijn met de fusie, want zoals bekend is men niet tevreden hoe een aantal zaken binnen deze gemeente verloopt.

Laten we de nieuwe fusiegemeente dan maar meteen Vlietsteden noemen. Dan is dat alvast geregeld. Denk er om, voordat er allerlei dure reclamebureaus worden ingehuurd: ik heb deze naam verzonnen!

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Uit de krant