Robin Steffens strandt op de doelman (foto: Alexander Wagener)
Robin Steffens strandt op de doelman (foto: Alexander Wagener)

Vierde opeenvolgende thuisnederlaag RKAVV

Actueel 19 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Voor de vierde achtereenvolgende keer werd zondag ook de vierde thuiswedstrijd in de hoofdklasse A verloren. Trainer Bas Steffens was meer teleurgesteld dan eerder dit seizoen. “In voorgaande wedstrijden hebben we meer gebracht. Pas toen het 1-2 werd zag ik weer wat terug van strijd, inzet en initiatief. Ik neem het mijn spelers kwalijk dat ze dat niet eerder in de wedstrijd hebben gedaan".

Door Alexander Wagener

Nog altijd mist Steffens spelers als Donny van der Dussen en Wesley van Maren, die kampen met knieblessures. Van der Dussen is zondag tegen Feyenoord weer terug. “Het is niks om al drie weken langs de lijn te staan. Ik wil graag helpen.”

Van Maren probeerde het twee wedstrijden, maar nu zit zijn knie ‘op slot’. “Deze week krijg ik een MRI. Een operatie is onvermijdelijk. De blessure is niet verergerd omdat ik gespeeld heb. Ik voel me verantwoordelijk voor de ploeg.”

Steffens ziet dat graag. “Ik mis de spelers die de leiding in het veld kunnen nemen.” Hij verwacht van elke speler dat die initiatief neemt en niet kijkt of een ander dat doet. “Iedereen mag fouten maken, maar neem verantwoordelijkheid. Dat geldt ook voor de geblesseerden, die hunuiterste bestmoeten doen om zo snel mogelijk terug te komen.” Door het puntverlies staat RKAVV nu op afstand van de middenmoot. Steffens: “Iedereen moet zich realiseren dat we tot de winterstop een soort van degradatievoetbal spelen, waarbij de punten belangrijker zijn dan de manier waarop de punten gehaald worden. De sfeer om te presteren is goed. Er is geen paniek en genoeg realiteitszin in de groep en bij de technische staf.”

Uit de krant