Youth4Youth Cartouche steunt Vliet& Burgh

Actueel 59 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Onlangs overhandigden twee jongeren van Youth4Youth Cartouche een bedrag van € 2.500 aan Jeugdhuis Vliet & Burgh. Met dit bedrag kan een van de woningen, die binnenkort opgeknapt moet worden, een leuke aankleding krijgen. Bijvoorbeeld een speeltoestel, spelcomputer en/of een speelkleed.

Deze twee jongeren maakten deel uit van een groep van elf jongens en meisjes van 17-18 jaar van de Voorburgse hockeyclub Cartouche die zich afgelopen jaar op verschillende manieren hebben ingezet voor het goede doel. In de zomervakantie zijn zij naar Ghana en de Filippijnen geweest om daar drie weken te helpen in een project voor straatkinderen en in een weeshuis. En in de meivakantie hebben ze op Vliet&Burgh een spelletjesmiddag georganiseerd met een pannenkoekenmaaltijd voor de kinderen.

Gedurende het afgelopen jaar zamelden ze geld in om o.a. deze projecten te steunen. Ze organiseerden clinics op de club, hielpen bij toernooien, verkochten wijn, gevonden voorwerpen en deden nog tal van andere dingen.

Ruim een maand geleden heeft weer een nieuwe groep jongeren van Cartouche zich opgegeven om zich een jaar lang in te zetten met de Youth4Youth voor kinderen zowel in Voorburg als in ontwikkelingslanden die het minder goed hebben. Ook deze groep is van plan om in 2013 een gezellige middag te organiseren op Vliet&Burgh.

 

 

Uit de krant