Ton Jenner (foto: Bakker Communicatie)
Ton Jenner (foto: Bakker Communicatie)

Meidenvoetbal in de lift!

Actueel 19 keer gelezen

COLUMN: Ik ben inmiddels neergestreken met de Voetbal Academie bij de meidenafdeling van Forum Sport. De Meiden B1 train ik zodoende iedere woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur aan de Pr.Bernhardlaan. Kijk hiervoor ook op de www.voetbalacademie.nl

Door Ton Jenner

Het zal wel toeval zijn, maar ze hebben inmiddels vier wedstrijden achter elkaar gewonnen. Zoals het AD meldde is het vrouwen- en meidenvoetbal enorm in opkomst. ADO Den Haag plaatst zich nota bene voor de kampioenspoule van de Bene-competitie, waarin ook Belgische teams zitten. Ook de KNVB ziet veel kansen voor ledenaanwas, in een sport waarin het ledenaantal momenteel afneemt.

Maar verenigingen moeten dan wel in het vrouwenvoetbal willen investeren. Dit betekent dat de meiden eigen kleedkamers moeten krijgen. De traditionele mannenbolwerken brokkelen namelijk af. Deze kans moeten we dan ook met beide handen aangrijpen. Met het vrouwenvoetbal moeten we naar de status van het dameshockey toe door de beste van de wereld te worden. Laten we hier in Leidschendam- Voorburg eens mee gaan beginnen….

Momenteel zijn er tenslotte in Den Haag en Rotterdam al meer voetballende meiden dan hockeyende meiden.

Ik nodig iedereen uit om op woensdagavond bij Forum Sport van 18.00 uur tot 19.00 uur gratis mee te komen trainen om kennis te maken met de club, techniektraining en het meidenvoetbal. Opgeven kan via het mailadres van journalist Bart Bakker, die ik bereid heb gevonden om als ambassadeur op te treden voor het meidenvoetbal in Leidschendam- Voorburg. Zijn mail adres is info@bartbakker.eu

Ton Jenner, voormalig voetballer van Wilhelmus en sv Voorburg, is gespecialiseerd in techniek en looptraining. Hij was de enige vader in Nederland met drie zonen in het betaalde voetbal.

Uit de krant