Is de grond vervuild waar de kinderen op spelen? (foto: PR)
Is de grond vervuild waar de kinderen op spelen? (foto: PR)

Grond Rusthout vervuild?

Actueel 50 keer gelezen

VOORBURG - Tijdens de commissievergadering werd door een verontruste bewoonster over de kinderboerderij Rusthout als volgt ingesproken:

"Ik spreek hier vanavond in namens enkele bewoners van de Van Ruysdaellaan. "Wij volgen de ontwikkelingen in verband met het behoud van de kinderboerderij Rusthout en hopen dat deze kan blijven voortbestaan".

Vanavond spreek ik in omdat ik van de Stichting Rusthout heb vernomen dat er mogelijk sprake is van vervuiling van de grond. Ik wil de wethouder vier vragen stellen hierover. Ten eerste wil ik weten of er een milieukundig onderzoek is uitgevoerd en of wij deze resultaten mogen inzien?

Indien dit niet is uitgevoerd, willen we weten hoe men weet dat er sprake is van vervuiling. Als tweede wil ik weten in welke mate de grond vervuild is en of er sprake is van verspreiding naar omliggende grond? Als derde wil ik weten hoe lang dit al bekend is en waarom er niet gesaneerd is?

Mijn kind speelt hier, talloze andere kinderen spelen in deze grond, graven in deze grond en wil daarom als laatste, vierde vraag graag weten of er sprek is of is geweest van een gevaar voor de volksgezondheid?"

Na een reactie van de wethouder heb ik hem verzocht in contact te treden met bewoners. De wethouder heeft aangegeven binnen twee dagen met een reactie te komen en indien nodig, de juiste procedures te volgen om met bewoners in gesprek te raken. Ik vermoed dat de wethouder enigszins overvallen is geweest door de boodschap van vervuiling en ik ga er dan ook van uit dat het opgelost wordt. Mijn reden om in te spreken is dat ik wil dat er duidelijkheid komt.

Naam van de inspreekster is bij onze redactie bekend

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant