Afbeelding

Julianabaan zet nieuwe koers in

Actueel 44 keer gelezen

VOORBURG-Winkelcentrum De Julianabaan aan de Koningin Julianalaan in Voorburg is een gezellig winkelcentrum met een grote diversiteit aan winkels; maar liefst 70 in totaal. Het winkelcentrum heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen, is gunstig gelegen bij diverse uitvalswegen en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd om te zorgen voor gezelligheid en plezier.

“Met je armen over elkaar gaan zitten wachten op klanten is er in deze tijd niet meer bij”, aldus Marc Duijs van Sport2000, die samen met Monique Suijten van Interwabo de evenementencommissie van de Julianabaan vormt. “Vandaar dat wij als winkeliersvereniging Julianabaan een nieuwe koers hebben ingezet. We gaan ons profileren op onze sterke punten. Dat zijn bijvoorbeeld de persoonlijke benadering van de klant en een goede service.”

 

Hij vervolgt: “Wij hebben korte lijnen naar de klanten toe. Bij de meeste winkels staat de directeur zelf achter de toonbank. Verder hebben we veel familiebedrijven, zoals Haenen Muziek, Rietveld Mode en Verbakel Mode, om er maar eens een paar te noemen. Er zijn families die daar al generaties lang klant zijn.” Monique knikt instemmend: ”Ik ken zelf ook het merendeel van mijn klanten persoonlijk. Sommige klanten die jaren geleden hun inrichting door ons hebben laten verzorgen, komen met hun zoon of dochter binnen en zijn verbaasd dat ik hen nog van naam ken.”

Lokaal

Het mooie vindt Marc ook dat er veel lokale winkels in De Julianabaan gevestigd zijn. “Het is een goede mix van lokale ondernemers en de grotere filiaalzaken die als trekker fungeren”, meent hij. “Er zouden misschien nog wel wat verszaken bij mogen, zoals een slager, of een kaasboer, maar voor de rest hebben we wel een zeer gevarieerd aanbod in ons centrum.” Het winkelcentrum is met name gericht op Voorburg, maar er zijn toch ook klanten van verder weg, zoals uit Bezuidenhout, Leidschendam, Leidschenveen-Ypenburgh, Nootdorp enz. “Mensen komen uit de verre omtrek hierheen voor de gezelligheid en om de goede service”, zegt Monique.

Activiteiten

“We gaan allerlei activiteiten ontplooien om ons winkelcentrum nog meer op de kaart te zetten”, melden Monique en Marc in koor. “Zo hebben we al de bekende Vroege Vogelactie, het Cultureel Zomerfestival, de jaarmarkt en een kindermarkt. Verder zijn onze modeshows een groeiend evenement waar veel belangstelling voor bestaat. Niet alleen vanuit het publiek, maar ook vanuit de winkeliers. Iedereen wil wel meedoen en het liefst met eigen modellen. Afgelopen jaar liep er zelfs een aangeklede hond namens de dierenwinkel mee.”

“Om allerlei acties mogelijk te maken moeten we met alle ondernemers bezig zijn onze schouders eronder te zetten”, vertelt Monique tot slot. “De bijlage in Het Krantje van deze week is bijvoorbeeld een activiteit om de aandacht op ons te vestigen. Dit mede dankzij subsidie van de gemeente.”


Zie ook de Julianabaankrant in Het Krantje van deze week voor de Knipvoordeelactie. Met de in deze bijlage uit te knippen bonnen krijgt men bij zo’n 35 winkels extra korting, of een product of dienst gratis.

Uit de krant