Dierenweide Rusthout sluit deuren

Actueel 37 keer gelezen

VOORBURG - De gemeente is gestart met het verplaatsen van de dieren en een aantal verblijven van Rusthout naar dierenweide Vreugd en Rust en naar stadskinderboerderij Essesteijn

Vanaf 22 december 2012 is Rusthout dicht voor publiek. Eén volwaardige Stadsboerderij Vanaf 1 januari 2013 investeert de gemeente in één volwaardige en aantrekkelijke kinderboerderijvoorziening namelijk Stadsboerderij Essesteijn.

Door hierbij samen te werken met Middin is het mogelijk ook Vreugd en Rust te behouden. Het is financieel niet haalbaar om dierenweide Rusthout open te houden. In de Voorjaarsnota 2011 is besloten dat de gemeente 23 miljoen moet bezuinigen. De bezuinigingen worden opgebracht door vermindering van voorzieningen en het inkrimpen van de gemeentelijke organisatie.

Op de kinderboerderijvoorziening wordt 96 duizend euro bezuinigd. Stichting Vrienden Rusthout Stichting Vrienden van Rusthout heeft voor de locatie Rusthout een initiatief ontwikkeld waarbij ook stadlandbouw een rol speelt. Omdat er mogelijk sprake is van bodemverontreiniging die stadlandbouw niet toestaat wordt dit eerst onderzocht. De gesprekken met de stichting zijn uitgesteld tot dat het bodemonderzoek is afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant