Afbeelding

Straatrover aangehouden

Actueel 39 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Een 21-jarige Leidschendammer beroofde dinsdagmiddag 18 december rond 12.30 uur een 34-jarige plaatsgenote op de Graaf Ruprechtlaan. Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie hem snel aanhouden.

De vrouw stapte net uit haar auto toen de man haar met een stroomstootwapen (taser) bedreigde, ze gaf haar tas af. een getuige dag zat de dader in een auto wegreed en noteerde het kenteken. Hierop konden agenten direct uitzoeken op welke naam de auto stond en waar de verdachte woonde. Agenten deden onderzoek in en rond de woning waar de auto geparkeerd stond, zij zagen dat de man voldeed aan het signamelent en hielden hem hierop aan. De verdachte moet zich binnenkort voor de supersnelrechter verantwoorden.

ZSM

ZSM 'zo slim, simpel, samen, snel en selectief mogelijk' maakt het mogelijk om verdachten van allerlei criminaliteit consequent en direct aan te pakken. In het ZSM-traject wordt, na aanhouding van de verdachte, zo spoedig mogelijk besloten welk afdoeningstraject de verdachte ingaat en waar mogelijk wordt ook direct een afdoeningsbeslissing genomen. De tenuitvoerlegging van deze afdoening wordt ook meteen in gang gezet. Alle relevante justitiële partners hebben een rol in dit traject.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant