(Archieffoto Het Krantje)
(Archieffoto Het Krantje)

Verdachten vuurwerkhandel

Actueel 123 keer gelezen

VOORBURG - De politie hield dinsdagavond 18 december kort voor middernacht bij een halte van Randstadrail op de Monseigneur van Steelaan vier verdachten aan die in vuurwerk handelden. De handelaren en kopers zitten allemaal vast.

Alerte medewerkers van HTM vertrouwden het viertal niet en hadden het vermoeden dat zij zich mogelijk schuldig maakten aan drugshandel. Dit was aanleiding om een nader onderzoek in te stellen. Surveillerende agenten namen poolshoogte en troffen de voertuigen en de verdachten aan. In de kofferbak van de auto van een 22-jarige man uit Breda troffen agenten ruim 35 kilo zwaar vuurwerk. Hierop werd de man en zijn 17-jarige vriendin uit Breda aangehouden. Ook de vermoedelijke kopers, twee 27-jarige mannen uit Den Haag en Zoetermeer zijn aangehouden. Alle vier zitten zij nog vast voor verhoor.

Zwaar vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen zoals bijvoorbeeld een woning of een garage, levert enorm brand- en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk en controleert streng en treed hiertegen op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant