Aan het spontane dansevenement namen in totaal bijna 100 leerlingen en leraren deel (foto: PR)
Aan het spontane dansevenement namen in totaal bijna 100 leerlingen en leraren deel (foto: PR)

Geslaagde kerst-flashmob Maartens

Actueel 178 keer gelezen

VOORBURG - Onlangs vond er op het Sint-Maartenscollege in Voorburg een kerst-flashmob plaats. Aan dit spontane dansevenement namen in totaal bijna 100 leerlingen en leraren deel. Dit zorgde voor een verrassend optreden met live zang en dans.Het filmpje vindt u rechtsboven op onze site.

Dit alles is professioneel vastgelegd en is nu online te vinden op YouTube. De flashmob werd volledig op eigen initiatief georganiseerd door 5 leerlingen van 17 en 18 jaar oud. Na drie maanden voorbereiding was het die woensdag dan eindelijk zover. Tijdens de lunchpauze begon er ineens muziek te spelen en sprong iemand zingend op de tafel. Al snel mondde dit uit tot een optreden met 40 dansers, een koor en een geheel verbaasd publiek.

De zang werd verzorgd door een van de leerlingen, een leraar en een koor van 60 brugklassers. Een flashmob van deze omvang én met live zang is in Nederland nog nooit georganiseerd. Het begon allemaal in september met het idee om met kerst dit te organiseren. Max Eggink (17) en Ellen Collée (18) namen de algehele organisatie op zich. Nicole van der Meijden (17), Anouk Meijer (17) en Annemarie Overwijn (17) zorgden voor de dans.

Volledig vrijwillig hebben zij zich hier vol op gestort en in nauw overleg met de schoolleiding heeft dit tot een uniek resultaat geleid. Alle voorbereidingen vonden in het diepste geheim plaats. Repetities waren ‘s avonds op school en iedereen werd persoonlijk ingelicht. Hierdoor wisten de andere leerlingen in de aula van niks. De uitvoering was een groot succes en het doel was bereikt: een momentje van blijdschap creëren om zo de mensen dichter bij elkaar te brengen voor kerst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant