Gemeentebelangen blijft de ouderenzorg op de voet volgen (foto: PR)
Gemeentebelangen blijft de ouderenzorg op de voet volgen (foto: PR)

GBLV blij met Rustoord

Actueel 8 keer gelezen

VOORBURG - GBLV (Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg) is verheugd met het nieuws dat er zicht is op de terugkeer van een zorgcentrum in deze gemeente. Gisteren werd bekend dat er een overeenstemming is bereikt over de grondpositie en nieuwbouw van WZH Rustoord in Voorburg. GBLV maakt zich al langer grote zorgen vanwege het verdwijnen van een groot aantal zorgcentra in de gemeente, terwijl de vraag naar zorg juist blijft toenemen.

Er zijn op dit moment geen zorgplekken meer voor dementerende ouderen in Mariënpark, De Sonneruyter, Schoorwijk en Rustoord, ofwel vier van de zeven zorgcentra in Leidschendam-Voorburg. "Het is goed nieuws dat het we met Rustoord weer een zorgcentrum terugkrijgen, maar blijft het aanbod van zorgplekken voor dementerende ouderen wel op peil?" stelt Robin van Wissen van GBLV, "Het mag niet zo zijn dat we minder terugkrijgen dan we eerst hebben ingeleverd".

GBLV zal de situatie rondom de zorgcentra op de voet blijven volgen, want een essentiële voorziening als ouderenzorg mag niet ontbreken in deze gemeente.

Uit de krant