“Dit heeft vruchten afgeworpen
“Dit heeft vruchten afgeworpen", aldus Astrid van Baalen (foto Bakker Communicatie)

Doorbraak Huize Rustoord

Actueel 12 keer gelezen

VOORBURG - De VVD is zeer verheugd met het goede nieuws over de doorbraak in de nieuwbouw-plannen van woonzorgcentrum Huize Rustoord. Nu de betrokken partijen het eens zijn geworden over de grondverkoop, kan het dossier van het leegstaande pand een volgende fase in.

Volgens de VVD zat er lange tijd onvoldoende tempo in de ontwikkeling van het nieuwe woonzorgcentrum en daar maakte de fractie zich zorgen over. Veel ouderen zijn tijdelijk uit hun vertrouwde woning geplaatst met het idee dat ze snel weer zouden terugkeren. Het tegendeel bleek helaas waar. Onlangs riep de VVD-fractie de wethouder op de betrokken partijen, WZH, de Diaconie en Vidomes, aan te sporen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Fractievoorzitter Astrid van Baalen: “Dit heeft vruchten afgeworpen. Inhoudelijke overeenstemming bleek mogelijk door het splitsen van de nieuwbouwplannen. Nu zal eerst het nieuwe woonzorgcentrum worden gebouwd. Pas later start de bouw van de woningen die onderdeel uitmaken van het plan. Ik verwacht nu snel een conceptvoorstel voor behandeling in de raadscommissie, zodat er spoedig een besluit genomen kan worden over deze locatie.’’

De VVD gaat uit van een snelle sloop van het pand, zodat er spoedig gestart kan worden met de bouw en de bewoners snel weer terugkunnen naar hun vertrouwde plek. Dit is goed nieuws voor onze senioren, die de Kerst 2013 wellicht weer kunnen vieren in Voorburg.

Uit de krant