De ingang van de Schuitejager (foto: PR)
De ingang van de Schuitejager (foto: PR)

CDA: Duidelijkheid Schuitejager

Actueel 18 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Veel activiteiten die voorheen in wijkgebouw De Schuitejager in het Damcentrum plaatsvonden, zijn inmiddels met succes ondergebracht in de nieuwe ontmoetingsruimte De Plint bij winkelcentrum Prinsenhof.

Vrijwilligers organiseren daar activiteiten zoals biljart, bridge of bijvoorbeeld zang. “Voor veel ouderen in onze gemeente een welkome afleiding en een makkelijke manier om anderen te ontmoeten,” aldus CDA-raadslid Aart Paardekooper. Volgens hem zijn er echter in het oude Damcentrum mensen die vanwege bijvoorbeeld hun hoge leeftijd of lichamelijke beperking niet mobiel genoeg zijn, om de afstand naar De Plint te overbruggen. Zij missen hun wekelijkse ontmoeting. Het zou mooi zijn als deze mensen elkaar elders zouden kunnen treffen in verenigingsverband bijvoorbeeld in Camuz, de Haard, de Binnenhof of Schoorwijck.” Paardekooper: “Het CDA heeft gevraagd of de gemeente of Woej (de welzijnsorganisatie voor oud en jong) daar een bemiddelende rol in kan spelen.”

Daarnaast wil de CDA-fractie graag duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met het oude wijkcentrum. CDA-raadslid Hetty van Enk vult aan: “’Over deze locatie aan de Vliet gaan nu allerlei geruchten de ronde. Het is voor betrokkenen en omwonenden goed te weten òf er plannen bestaan voor het gebouw en de grond van de Schuitjager en zo ja, natuurlijk wàt die plannen dan inhouden.”

Uit de krant