Kaarsjesavond trekt tienduizend bezoekers

Actueel 24 keer gelezen

VOORBUrg - De traditionele kaarsjesavond in het Oude Centrum trok zo'n tienduizend bezoekers. Opvallend was dat rondom half acht de grootste drukte op straat alweer voorbij was. De grootste piek was zichtbaar tussen en 18.00 uur en 19.00 uur. Wel zaten sommige horeca-gelegenheden overvol.

Door Bart Bakker

Zo was het in THe Fox een groot feest. Hier stonden sommige gasten zelfs op de barkrukken en werd er gedanst. Time 2 Dress had de meeste originele opvulling van de etalage waar levende bruiden voor veel bekijks zorgden. Van de horeca-ondernemers waren de Forum Lounge Club in de Herenstraat en Goldy's in de Kerkstraat de meeste actieve. Zo hadden de ondernemers Wim van Leeuwen, Bettina Wouters en Wim van Zeeland er veel tijd en energie in gestoken om het gedeelte van de straat op te fleuren met kerstachtige taferelen. "Maar ik kom uit de Herenstraat en mij krijg je niet uit de Herenstraat", sprak de als kerstman verkleedde Bert van Dam. Hij stond voor restaurant Kleyn waar de eigenaar ook zijn best had gedaan om iedereen van de kerstsfeer te laten genieten. 

Binnenkort in Het Krantje een uitgebreide sfeerreportage van Kaarsjesavond en een nadere belichting over de toekomst van dit evenement. Hieronder een foto-reportage.

 

Uit de krant